Fietsen met kinderen Rathay_150730_0820.jpg
Fietsroutes voor het hele gezin

Onder het motto ‘Te klein? Geen probleem!’ hebben we in Radsüden, in de driehoek tussen de steden Heidelberg, Karlsruhe en Neurenberg, een aantal fietsroutes voor het hele gezin samengesteld, waar vooral kinderen aan hun trekken komen.

Routes met meer dan genoeg plekken om te stoppen en waar meteen iets te beleven is, zoals speeltuinen, uitkijktorens of kleine meertjes om bij te picknicken. Daarnaast is er bij het samenstellen rekening gehouden met een lage verkeersdichtheid, zodat u ontspannen van de omgeving kunt genieten.

Lees hier de Top 8 zomerse vakantie-ideeën met kids in Baden-Württemberg.

Ehmetsklinge_Familie

 

Familie langeafstandsfietsroutes – Fietsroutes voor het hele gezin

Onderweg op de Neckartal-Radweg

De Neckartal-Radweg ( lengte 366km ) is uitermate geschikt om in etappes met kinderen te rijden, omdat hij bijna in zijn geheel de rivier volgt. De route loopt dwars door het hart van HeilbronnerLand en het Odenwald, waar je talloze burchten, kastelen en andere bezienswaardigheden tegenkomt.

Fietsen tussen twee rivieren op fietsroute Doppeltes Lottchen

De Kocher en Jagst, twee zijtakken van de Neckar lopen parallel aan elkaar door het rivierenlandschap van de gastronomische regio Hohenlohe. Onderweg vind je naast cultuur-historische plekken vooral veel natuur met voldoende plaatsen om een leuke stop te maken.

 

Kortere familie fietsroutes

Familie fietsroute in het Schozachtal SB5 ( 9km, 104 hm )
Op deze sportieve familietour zijn een paar heuvels te overwinnen. Eenmaal boven aangekomen sta je voor twee kastelen. Leuk om te bezoeken of even op adem te komen. De route begint bij het Bürgerpark in Abstatt. Halverwege kun je een mooie stop maken in de Weinstube bij Helfenberg. Eenmaal terug bij de start zoek je samen met de kinderen verkoeling in de waterspeelplaats van Bürgerpark.

Familie fietsroute Kraichgau KR5
( omgeving Heilbronn, 30km, 150 hm )
Deze fietsroute voert je langs de dierentuin ‘Leintalzoo’ en andere leuke plekken even te stoppen. Omdat deze route geheel is geasfalteerd kan zelfs de allerkleinste mee in de aanhangwagen achter de fiets.

Familie fietsrondrit Waldbrunn ( Odenwald, 30km, 150 hm )
Schilderachtige omgeving met kindvriendelijk attracties.

Familietour ‘Burgbergronde’
( Hohenloher Ebene, 25km, 215 hm )
Een rondrit over een deel van de Hohenloher Ebene.

Sportieve familietour
( Hohenlohe & Naturpark Schwäbisch Fränkischer Wald, 26km, 420 hm )
De route loopt over de ‘Burgenstrassen-fietsroute’ door Naturpark Schwäbisch Fränkischer Wald. Geschikt voor goed getrainde kinderen vanaf 12 jaar en ouder.

fietsen langs de Neckar.jpg

 Nederlands gezin op ontdekkingstocht 

 Blogger Saskia van KidsErOpUit  ging met haar gezin op reis in onze regio. Op haar blog vertelt ze  over  haar belevenissen. Lees hier haar verhaal:

   - Fietsvakantie in Duitsland met kinderen: relaxed fietsen langs de Neckar
   - Erlebnispark Tripsdrill: een sfeervol pretpark en wildpark in HeilbronnerLand
   - Ferienhof Pfeiffer: op vakantie bij de boer in het Duitse Odenwald
   - Burg Löwenstein: wandelen en spelen bij Burg Löwenstein 
 
  - Odenwald: Uitstapje naar de kindvriendelijke druipsteengrot
   - Overnachten in Duitsland: Overnachten in een wijnvat bij de Breitenauer See
 
  - De Romeinse Limes in Osterburken: museum, park en wachttoren

 

Meer tips en adviezen voor een geslaagde familievakantie

Om uw volgende familievakantie tot een zorgeloze belevenis te maken geven we u graag nog een paar tips en aanbevelingen om te overnachten.

Bijzondere overnachtingsadressen voor families

Natur-Resort Tripsdrill – Overnachten in boomhutten of schapenwagens, gelegen tussen het pretpark en het wildpark. Kinderen vinden dit prachtig. Bij de prijzen voor de overnachtingen zijn de toegangskaarten voor het pret- en wildpark inbegrepen.

Campingpark***** Breitenauer See
– Overnachten in blokhutten, biervaten of caravan. Op het campingpark, dat direct aan het meer ligt, zijn talloze activiteiten en speelmogelijkheden voor kinderen en tieners.

Vakantieboerderij Carle – Overnachten op de boerderij, die direct aan het fietspad Kocher-Jagst is gelegen veel spelletjes en activiteiten biedt op en rond de boerderij.

Familotel Villa Waldeck - "Urlaub auf familisch". Het Boshotel ligt aan de rand van het bos en heeft een eigen kleine kinderboerderij en 35 uur kinderopvang per week. Leuk voor de kinderen en ontspannen voor ouders.

Fietsverhuur en uitrusting voor kinderen

LauterBikes Bad Wimpfen
Webshop voor het reserveren van al uw kinderfietsbenodigdheden, zoals kinderfietsen, -helmen, kinderaanhanger etc.

Bijzondere vakantie en vrijetijdtips voor kinderen en families

Naturparkzentrum Stromberg-Heuchelberg

Hanni Hummel Club HeilbronnerLand
Met de Hanni Hummel clubkaart kun je bij tal van familie attracties in HeilbronnerLand club-harten sparen. Als beloning krijgen kinderen met de meeste harten een oorkonde en doen daarbij mee voor de jaarloting.

Pretpark Tripsdrill met Wildparadijs
Pretpark met meer dan 100 originele attracties en achtbanen die de sfeer ademen van de Schwäbische cultuur. In het aangrenzende wildpark wachten je naast beren, wolven, lynxen en wilde katten meer dan 40 diersoorten in deels open en afgesloten ruimte.

Natuurparkcentrum Stromberg-Zabergäu
Direct aan de Badesee Ehmetsklinge gelegen is het natuurpark met zijn interactieve tentoonstelling een ideale tussenstop tijdens een familie fietstour.

experimenta Heilbronn: leer- en belevingswereld
150 interactieve opstellingen in vier verschillende thematische werelden.

Kaarten bestellen & Service-Hotline

Telefoon 07131 994-1390
Info@Radsueden.de

  • Verfügbare Sprachen:
Portalswitch: Radsüden -> Wandersüden

In ‘WanderSüden Baden-Württemberg‘ zijn wandelliefhebbers van harte welkom om de wijnregio van Baden-Württemberg met de benenwagen te verkennen. In de natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Wald, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald is het heerlijk wandelen door de vele vaak nog ongerepte natuurgebieden. Wandelingen door de rivierdalen van de Neckar, Tauber, Kocher en Jagst staan garant voor rust en ontspanning, ver weg van het drukke leven van alledag. » zum Portal